Баскетболистите на Лукойл Академик пристигнаха в Кипър от Гърция. Те летяха от Солун до Ларнака и след това с автобус стигнаха до Никозия, където ще останат до понеделник. „Студентите” ще участват в турнир, който ще се състои в петък, събота и неделя.

Момчетата на Йовица Арсич проведоха и тренировка в залата, където ще се проведе състезанието с тяхно участие. При пристигането им в комплекса играчите видяха колко много обичан е баскетболът на Острова на Афродита. На няколко открити площадки и на осветление вървяха едновременно няколко мача на аматьори ентусиасти обичащи тази игра. Самото занимание на българите бе изгледано от момчета и момичета в баскетболни екипи, които тепърва щяха да тренират в залата. За тренировка чакаше и женския тим на Керавнос.

Домакините искаха да променят малко реда на противниците, но в крайна сметка остана предварително обявената от тях програма. Българите ще играят в петък срещу ЕТА, класирал се за Юрочалъндж, като началният час на мача е 20.00, От 17.45 Керавнос и Аполон откриват турнира. В събота Акадамик играе с Аполон пак от 20.00 часа, а преди това от 17.45 играят Керавнос и ЕТА. В неделя Лукойл излиза срещу Керавнос, който не успя да се класира за Юрочалъндж, от 20 часа. С този двубой се закрива турнира. Преди това, от 17.45 часа играят ЕТА и Аполон.