Баскетболистките на ЛукОйл Нефтохимик се класираха за финала в женското ни първенство, където вече ги очаква ЦСКА. Сблъсъкът за титлата ще е повторение на мача за Купата на България, който „червените ангели” спечелиха в Перник.

Финалната серия започва на 21-ви май, а шампионките имат домакинско предимство. Играе се до 3 победи от 5 възможни мача, а първите два двубоя са в Бургас. Датите за финалните срещи са: 21, 22, 25 и евентуално 26, и 30 май.

Воденият от Петко Маринов тим постигна три категорични успеха над Дунав, като тази вечер в Русе ЛукОйл Нефтохимик надви съперника си с 85:74. Бургазлийка направиха изключителна първа част, който спечелиха с 34:9 и на практика предрешиха изхода на мача. На почивката резултатът бе 32:44, като домакините изоставаха с 12 точки, а въпреки опита си да наваксат изоставането и през второто полувреме ЛукОйл стигна без проблеми до успех.

Дунав ще спори със Стара Загора за бронзовите медали в шампионата. Срещите са на 26, 28 и 30-ти май. Играе се до 2 победи от 3 възможни мача.