Лукойл Академик ще започне процедура за спиране на състезателните права на Ристе Стефанов във ФИБА. Искането е във връзка със самоволното му напускане една седмица преди Купата, въпреки обстоятелството, че играчът има действащ договор с българския тим.

„Ръководството на клуба е силно изненадано от твърденията му за някакви неизплатени суми от минали сезони и заявява, че от страна на Лукойл Академик са изпълнени всички финансови договорни задължения спрямо играча, който през цялото си пребиваване в отбора се е радвал на най-добро отношение и отлични условия за живот, подготовка и възстановяване,” се казва в официалното съобщение от клуба.

„Целият екип на Лукойл Академик е силно разочарован от непрофесионалното отношение на Ристе Стефанов както към треньорското и административно ръководство на клуба, така и към съотборниците му. Клубът ще търси по съдебен път възстановяване на средствата, платени на играча през настоящия сезон, както и обезщетение за вредите, които напускането му нанася на отбора.”