Центърът на Левски Прийст Лодърдейл най-вероятно няма да играе повече този сезон, съобщиха от клуба. За това намекна и миналата седмица старши треньорът на „сините” Константин Папазов, но той се надяваше да може да разчита на Пи Ел поне за евентуален финал.

Утре Левски и Спартак Плевен откриват плейофите за сезон 2010/2011 на Националната баскетболна лига, с първи мач от четвъртфиналната серия помежду си, от 18 часа в зала „Универсиада”. Двубоят бе изтеглен с един ден по-рано от другите четвъртфинали заради ангажимент на залата и със съгласието на двата клуба.

„Единственият, който ще отсъства от състава на Левски е Прийст Лодърдейл. Твърде голям е шансът американецът да не играе повече за „сините“ до края на сезона заради силни болки и сериозна травма. Решенията обаче ще се взимат ден за ден, в зависимост от състоянието на Прийст,” се казва в съобщението от клуба.

Заради здравословните си проблеми, Лодърдейл не бе и в Ямбол за Мача на звездите, който се състоя в събота. Пи Ел бе записан за участие дори в конкурса за тройки, но нямаше възможност да се включи в шоуто.