След драматичната загуба на Берое като домакин на Рилски спортист с 66:73, старши треньорът на заралии Любомир Минчев заяви, че тимът му е бил много близо до успеха, но припряността на неговите играчи в отделните моменти е попречила това да се случи. Ето какво заяви Минчев след края на мача:

"Можеше да постигнем победа и наистина бяхме много близо да го направим. Само че бяхме много припряни през целия мач. Имахме много голямо желание след слабия мач, който направихме в Ботевград днес да изглеждаме много по-добре."

"Може би това повлия наистина – бяха прекалено пренавити, което доведе и до доста елементарни пропуски под коша. За мен това обаче не е толкова голям проблем – за мен проблем е това, че в началото на третата четвърт имахме лоша организация в нападение, а в четвъртата в защита."

"Независимо от всички проблеми, които имахме и грешките, които направихме от припряност две минути преди края разликата бе само една точка и бяхме много близо до това да спечелим мача. Не успяхме да го направим и продължаваме напред."

"Като нов играч очаквах от Тенчо Тенчев да е припрян и по-неспокоен, което се случи през първото полувреме, но мисля, че оттук нататък той ще играе много по-добре. Велислав Гълъбов игра много добре, бори се много силно."

"В защита бе много полезен, в нападение ситуациите, които се откриха пред него ги реализира. Мич Картър не ми хареса. Беше доста отпуснат и неспокоен", завърши коментара си наставникът на Берое