Рилски спортист спечели със 73:66 гостуването си на Берое в Стара Загора, и задмина не само днешния си съперник в класирането на мъжката НБЛ, но и направо изскочи на четвърта позиция, пред Черно море и Ямбол.

Двубоят в Стара Загора бе интересен и оспорван до последно, като накрая по-точните изстрели от наказателната линия, и повечето опит на гостите им донесоха предимство.

Берое дори водеше на почивката с 34:29, но Рилецо навакса изоставането в третата четвърт, а нито един от двата състава не успя да дръпне с повече от две-три точки преди финалния период. И в него играта вървеше кош за кош, преди тройка на Златин Георгиев да даде 5 точки преднина за гостите, пет минути преди края.

Решаващи грешки в тези заключителни минути направиха някои от американците на Берое - крачки и грешни пасове, и въпреки това, минута преди сирената разликата бе само точка.

Последните 60 секунди минаха без кош от игра, но наказателните удари стигнаха на Рилецо за победата, след грешките и пропуските на противника.

Жарко Ракочевич завърши с 22 точки за успеха, а Тони Гуджино добави 13 точки и девет борби. Диуейн Джаксън вкара 20 за Берое, а Майкъл Блек - 18. Дебют за старозагорци направи пристигналият от Балкан под наем Тенчо Тенчев, завършил с шест точки.

Далеч по-малко бе интригата в Правец и Бургас.

Лукойл Академик се справи със Спартак Плевен с 97:69, и записа 12-та поредна победа в НБЛ. Най-резултатен за "студентите" бе Христо Захариев с 20 точки, плюс шест асистенции, а първи мач с екипа на Лукойл записа друг бивш играч на Левски - Димитър Димитров, който се отчете с 10 точки и девет борби. За Спартак Плевен Крум Дойчинов отбеляза 15 точки.

В Бургас Черноморец отстъпи без бой на Ямбол със 63:85. Равностойна бе само първата четвърт, а през втората гостите се откъснаха, и повече не погледнаха назад.

Тейлър Лейзър вкара 17 точки за победата, а Юли Радионов пусна в игра всичките си 12 състезатели в групата. Деян Биелич приключи със 17 точки и 17 борби за Черноморец.