След края на двубоя от VIII-ия кръг в НБЛ между Берое и Левски, завършил с победа на шампионите с 62:85, наставникът на заралии Любомир Минчев сподели, че в края на срещата неговият тим не се е представил на нужното ниво. Ето какво заяви още старши-треньорът на старозагорци:

"Мога да кажа, че като цяло не направихме добър мач и най-вече може би го завършихме с доста лоши впечатления. В края не изглеждахме добре и се бяхме предали. Особено в последните 6-7 минути вече бяхме доста зле и като организация, и като поведение на терена."

"За съжаление, точно преди четвъртата част им казах да не се предават. Ако искаме някой да ни уважава и да гледа на нас по положителен начин – не трябва да изглеждаме по начина, по който се представихме в края и другото много важно нещо е да не се предаваме."

"Нормално е да загубим от Левски, казах в началото на сезона, че Левски е с най-добрата селекция, с най-много национали вътре. Това не може да бъде изненада, че са ни победили. Проблемът е в това, че в края ние не изглеждахме добре."

"Иначе като спортно-технически неща – в началото на мача им позволихме да ни накажат от наши грешки и донякъде от лоша организация в постепенно нападение. Наказаха ни с много бързи атаки, а също така много лесно позволихме на Николай Върбанов да е пълен господар в подкошието, при положение, че имаме двама високи играчи на тази позиция. Според мен те не успяха да му се противопоставят по никакъв начин."

На въпрос дали силната игра на Николай Върбанов е била разковничето за загубата на неговия тим, Минчев заяви: "Това бе основния проблем през първото полувреме. На полувремето имахме 17 точки от нисък пост. Нито Велислав Гълъбов, нито Мич Картър играха добре в защита, оставяйки го да прави каквото си пожелае под коша."

В края на коментара си Минчев отговори дали тимът ще бъде готов за следващия мач, който е тази събота срещу Черноморец.. "Това е нормално. Имаме два дни, в които да се подготвим за двубоя. Повечето отбори играят сряда-събота, така че няма нищо странно в това", завърши наставникът на Берое.