Старши треньорът на Левски Любомир Минчев бе много разочарован от представянето на своите възпитаници срещу Балкан Ботевград. „Сините” отстъпиха с 65:79 като гост. „Цяла седмица ги предупреждавам за проблема с непостоянството. Поздравявам Балкан, това е,” започна младият наставник. „Още през седмицата виждах, че не тренираме както трябва и ни липсва концентрация. Тренировъчният ни процес беше нарушен заради многото контузии в състава, но не искам да се оправдавам с това. Специално се готвихме за игра срещу тяхната зонова защита, но просто не знам какво се случи, на терена играчите ми не успяха да се справят. Момчетата почнаха зле, мислеха, че лесно ще бием. Атмосферата в залата не бе проблем,” заяви Минчев. „Не бях доволен от самото начало.”

Той разясни причината за техническото нарушение, което му бе отсъдено през третата част – грешка от съдийската маса за присъдени повече секунди в атака за Балкан. Протестът на Минчев доведе до наказание, но той разкри, че съдиите са си признали грешката по-късно пред него. „Искам само да отбележа, че за загубата съдийството не ни е виновно,” каза още той.

„Това ни е първият слаб мач до момента. До този момент отборът играеше много добре. Аз искам да продължим по този начин, по който играехме досега, преди днешната среща,” завърши Любо Минчев.