Новият старши треньор на баскетболния ни шампион Любо Минчев е доволен от двете проверки на сръбска земя. „Студентите” биха Здравле Лесковац в първата среща, а снощи отстъпиха на Цървена звезда в Пирот.

„Бяха два коренно различни двубоя. Отборът на Цървена звезда като ниво и качество е доста над Здравле Лесковац. Първият мач се представихме добре, а във втория – те играят много агресивна защита и ние стартирахме зле, но на моменти после успявахме да свалим разликата. В крайна сметка съм доволен от двете контроли, защото сме само на една седмица подготовка. Доволен съм от старанието, но има още доста неща да изчистим и да поправим”, коментира Минчев след като отборът се прибра в България.

Към подготовката на шампионите днес ще се присъедини и новият нигериец с американски паспорт Кени Аделеке. „Засега той ще е последното ни попълнение. Ние нямаме право на повече американци. Събрал съм доста добри отзиви за него. Миналата година е втори по борби в турското първенство. Имаме нужда от такъв играч”, каза Любо Минчев по повод трансфера, а що се отнася до възможността да се стигне до договор с национала Димитър Ангелов младият специалист заяви: „Преди няколко дни ми се обади мениджърът на Митко дали може да тренира с нас и аз естествено не можех да не се съглася. Дали ще остане е въпрос на преговори между ръководството и мениджърите на Митко Ангелов.”

Любо Минчев очаква първия си сезон като старши треньор на ЛукОйл Академик и макар да бе в щаба на Желко Лукаич в края на миналата година сега споделя, че напрежението е много по-голямо. „Разликата между помощник треньор и старши треньор е огромна и тя е най-вече в напрежението и отговорността. Не се притеснявам и гледам да си върша работата, а нещата ще се получават”, коментира Минчев.