В един от най-интересните двубои до момента в НБЛ Берое надделя като гост над Балкан със 101:96. Така старозагорци поведоха с 2:1 в полуфиналната плейофна серия.

„Нека да гледаме от позитивната гледна точка. Ключовото бе, че успяхме да направим такава голяма разлика, която впоследствие ни позволява, след такъв спад, да имаме някакво предимство и да се измъкнем накрая. Характерът винаги е решаващ и за двата отбора. Трябва да поздравя и противника. Те се борят до последно във всеки мач, аз уважавам такива играчи и такъв отбор”, сподели наставникът на Берое Любомир Минчев.

Той сподели и какво според него е необходимо на отбора му, за да спечели четвъртия мач и да затвори серията още в Ботевград.

„Проблемът не е в силите или характера за мен. Те също са важни, но въпросът е дали ще играем добре. И двата отбора се борим и не се предаваме. През първото полувреме те играха по-слабо, а през второто влязоха в техния ритъм и да стопят тази преднина“, завърши Минчев.

Балкан - Берое

източник: LAP.bg

Много силно представилият се в срещата Станислав Ваклинов, завършил с отбелязани 10 точки, също акцентира на характера.

„Смятам, че спечелихме с характер. Имахме и доза късмет, те изпуснаха някои отворени стрелби. Взехме това, което изгубихме в Стара Загора. Имахме много добър процент стрелба през първото полувреме, но играхме толкова добре в защита. През второто, когато поведохме със 17 точки, допуснахме нашата стара слабост. Не знам и аз дали се отпускаме и дали мислим, че мачът е свършил. Не е така, те се върнаха, даже ни поведоха с една. Надявам се да изчистим това за следващия мач, за да можем да победим и да затворим серията тук. Сили имаме, трябва да имаме и малко спортен шанс и смятам, че ще го направим“, заяви Станислав Ваклинов.

Четвъртият двубой от серията е в понеделник,13-ти май, отново в Арена „Ботевград“ от 19:00 часа. /БГНЕС