Старши треньорът на баскетболния ЛукОйл Академик Любомир Минчев се надява да може да използва новия американец Кевин Крюгер в утрешното дерби срещу Левски. „Колкото до мача, той е съвсем нормален двубой от нашата лига и ще подходим към него абсолютно сериозно, както към всеки един мач досега”, заяви Минчев, а по повод освобождаването на Антонио Бъркс и привличането на Крюгер на този етап каза:

„Може би наистина моментът за тази рокада не беше най-удачният, но всяко отлагане щеше да е по-зле и по-зле. Смяната се наложи, защото като организация на играта на нас ни трябваше друг тип баскетболист. За Антонио Бъркс не мога да кажа нищо лошо, но на нас ни трябваше друг тип играч.”

Любо Минчев не е изненадан от факта, че руският Уникс Казан се класира за групите на Еврокупата и ще е първият съперник на шампионите: „Още при жребия бях убеден, че ще преодолеят съперниците си. Имах възможността да гледам втория им мач срещу Апоел Йерусалим, ще получим още записи от тях, така че ще имаме достатъчно информация да 25-ти ноември. Ристе Стефанов тренира от миналата седмица с отбора и естествено той не може да влезе във форма за една седмица.”

Интересен факт е, че утрешната среща Левски – ЛукОйл Академик от 17.45 часа в зала „Христо Ботев” в София ще противопостави треньорите Тити Папазов и Любо Минчев за първи път след като Папазов напусна „студентите” именно след двубой със „сините”, тогава водени от Минчев.

„Не съм се замислял за това. Не смятам, че животът ни е разменил”, коментира Любо Минчев.

Двубоят ще бъде наблюдаван и от националния ни селекционер Пини Гершон, в чийто треньорски щаб са Тити, неговият помощник Тони Дечев и Любо Минчев.