Наставникът на Берое Любо Минчев не пропусна да благодари на привържениците, които и във втория мач с Лукойл Академик от финалната серия на първенството оказаха солидна подкрепа на “зелено-белите”.

Над 60 души пропътуваха с автомобили разстоянието между Стара Загора и Правец за мач №2, Берое обаче отстъпи със 72:83. Третият мач е в събота от 18.00 часа в зала ДЗУ.

“Смятам, че подкрепата в Стара Загора ще бъде още по-голяма. Искам да изкажа благодарност към нашите фенове, които и в двата мача дойдоха от Стара Загора, за да ни подкрепят. За съжаление, не успяхме да ги зарадваме. Надявам се в Стара Загора да го направим”, заяви Любо Минчев.

Лукойл Академик се доближи на успех от титлата

“Всичко може да се случи в серията. Лукойл бяха опрени до стената в предната серия. В такава ситуация може да станат две неща – или да изиграе положителен ефект и отборът да се сплоти, или да изиграе отрицателен и всичко да се разруши. Но повече няма и накъде, така че не се притеснявам за следващия мач. Смятам, че ще играем със същото желание и старание в защита. Не е важно за бъдещето на Берое дали ще бъде шампион или ще загуби финала. На нас ни се беше отдал и все още ни се е отдал такъв удобен случай да спечелим и трите титли. Ще се борим до края”, категоричен бе наставникът на “зелено-белите”.

“В следващия мач можете да очаквате много повече публика. Надявам се да се справим и да победим. В баскетбола всичко е възможно. Колкото до мен, ще бъда пределно мотивиран, както сигурен съм, и моите съотборници и треньорският екип”, добави гардът на старозагорци Брандис Райли Рос.