Асен Великов вече е играч на Левски. 21-годишният гард ще бъде утре в 10.00 часа на линия за първа тренировка с отбора на „сините”, съобщи официалният сайт на тима levskibasket.com

През миналата година той игра в 29 мача с Лукойл Академик и вкара 4.9 точки за 13.5 минути на среща. Стана шампион и носител на купата на България, но не получи достатъчно игрово време от старото треньорско ръководство. Бе включен в националният мъжки отбор на страната за миналите вече допълнителни квалификации за Евробаскет 2007.

След идването на сърбина Ненад Джорич и американеца Антонио Бъркс в Лукойл Академик, шансовете на младият талант да получи възможност за изява през тази година значително намаляха и днес той разтрогна договора си с тях.

Юлиан Радионов е основният гард на „сините”, но той претърпя сериозна контузия на полуфинала за купата на България през март тази година. С идването на Великов, Левски решават проблема на позицията на плеймейкъра.

Възможно е Великов да дебютира за новия си тим още във вторник, когато Левски играе срещу Славия контрола в зала "Триадица" от 17.30.