Левски регистрира четвърта победа за сезона в Национална баскетболна лига, и първа като гост, със 76:73 над Спартак в Плевен.

Интересното е, че в първия кръг на шампионата Левски бе много близо да победи Спартак отново в зала „Балканстрой“, но тогава домакините измъкнаха мача в края.

Плевенчани нямаха ден в стрелбата за 3 точки и записаха едва 23% успеваемост в елемента, който е най-силното им оръжие през сезона до момента.

Берое даде Купата на кмета и би Черно море

Мъчен успех за Лукойл срещу втория в НБЛ

Рилецо взе реванш от Балкан

"Сините" спечелиха мача в последната минута, след няколко много силни изяви в защита на Евгени Хаджирусев, който показа и здрави нерви от линията за наказателен удар.

За победителите, които бяха без Ангел Пейчинов, капитанът Павел Иванов бе много полезен с 22 точки. Веселин Веселинов добави 16, а Евгени Хаджирусев – 14.

Мартин Маринов отново бе най-резултатен за Спартак с 21 точки. По 15 отбелязаха Милован Савич и ГерасимНиколов, а Александър Груев отново изгледа мача от пейката.

В първата четвърт силите бяха почти изравнени и все пак "сините" успяха да вземат първата част с 1 точки при 20-19. 

През втората част последва спад в играта на гостите, а плевенчани успяха да се мобилизират и да организират нападението си и вкараха 22 точки срещу 12 Левски в тази четвърт. Така тимът на Александър Дяковски се оттегли в съблекалните с 9 точки актив при 41-32. 

След завръщането си на терена Спартак Плевен показа съвсем различно лице като продължи да трупа точки на сметката си и успя да напарви разликата цели 15 точки при 55-40. Третият период приключи при 59-46 в полза на плевенчани. 

В заключителната част домакините продължиха да дподдържат преднината си и близо шест минути преди края водеха с 11 точки. След което обаче последва чудесна серия от 23-9 и Левски взе мача с три точки при финалното 76-73. 

Спартак Плевен успя да отбележи 26 точки от грешки на съперника срещу едва 10 за "сините". В подкошието отново възпитаниците на Александър Дяковски бяха по-добри за 38-30.

При бързата атака обаче момчетата на Мануел Марков имаха две точки повече за 10-8. Същото бе положението и при отбелязаните точки от резервните състезатели на двата отбора.

Следващия кръг Левски ще бъде домакин на Берое, а плевенчани посрещат у дома Ямбол.