Рилски спортист взе реванш от Балкан за загубата си на четвъртфинал на турнира за за Купата на България в Пловдив.
 
Тимът от Самоков надделя в “Арена Самоков” с 80:73 след интересен мач, в който доминираше през повечето време.

Ди Джей Шелтън изигра страхотен мач и вкара 26 точки и овладя 11 борби за десетата победа на Рилски.

Баскетболист номер 1 на 2016 година в България Йордан Бозов добави 22 точки и 7 асистенции, а Еван Брюинсма избухна в края и се отличи с 12 точки и 11 борби.
 
Американският гард Калвин Паркър пък остана на пейката по време на целия мач.
 
Амин Хот завърши със 17 точки и направи 9 асистенции за Балкан.

Травис Даниелс, който бе определен за MVP на турнира в Пловдив, отново бе на ниво и реализира 22 точки и овладя 9 отскочили от ринговете топки. В тима се завърна Мартин Дурчев, който обаче не получи игрово време.
 
„Най-доволен съм, че видях много повече борбеност и непримиримост. Днес видяхме един Шелтън, който искаме да виждаме, както и изключителен Бозов, който отново показа класа във важни моменти. Играхме много добре като отбор. Също така съм доволен, че Секулов и Дарин Иванов се справиха добре. Сега трябва да се концентрираме и да търсим максимално високо класиране в първенството. Решението дали Паркър да играе е изцяло треньорско. Не съм доволен от представянето и затова не игра. Дали ще видим Паркър в следващия мач ще преценя аз“, заяви треньорът на победителите Людмил Хаджисотиров пред БНТ.
 
"Не бяхме концентрирани през целия мач. Стреляхме ужасно, изпитвахме трудости срещу зоната, независимо, че се готвихме за нея, защото знаех, че те ще я приложат. Хвърлихме много енергия и в края нямахме сили. Според мен, загубихме през първото полувреме. Със сигурност не става дума за подценяване, защото ние нямаме право да подценяваме никой в това първенство“, коментира колегата му Небойша Видич.