Левски Лукойл победи със 104:80 (22:20, 29:25, 28:18, 25:17) Спартак Плевен и остана равен с Балкан на върха на класирането на Националната баскетболна лига (НБЛ). Третото място делят Рилски спортист и Академик Бултекс, след като пловдивчаните спечелиха директния мач по-рано днес.

Академик Бултекс и Рилски спортист се изравниха на върха в НБЛ

Николай Маринов и Герасим Николов отбелязаха поредни тройки за Спартак и домакините поведоха изненадващо с 10:4, но Левски Лукойл направи серия от 14 безответни точки, за да вземе аванс от общо осем. Тази преднина беше стопена моментално отново с тройки, този път на Константин Коев и Георги Бързаков, а през втората част Спартак дори поведе с нов точен изстрел от далечно разстояние на Коев.

Левски отговори с осем безответни точки, но отново последва серия от тройки на домакините. Ивко Ивков вкара три поредни стрелби от линията, след което Маринов и Бързаков бяха точни от далечно разстояние. В крайна сметка полувремето завърши при 51:45 за Левски, а Спартак се задържа в мача благодарение на страхотните десет точни от общо 21 стрелби от зоната за три точки.

Отново поредни тройки на Николов и Милен Дудев обърнаха резултата в полза на Спартак, но Левски отбеляза следващите девет точки, а в края на третата част гостите от София вече имаха аванс от цели 16. Основна причина за това беше сривът в стрелбата на баскетболистите от Плевен, които вкараха само четири от 13 опита за три точки в четвъртината.

Левски Лукойл мина котата от сто точки и спечели с разлика от 24, след като седем състезатели на столичаните записаха двуцифрен актив. Омари Гудул отбеляза 19 точки, Неманя Милошевич записа 17 и спечели девет борби, а Кийт Клентън направи единствения дабъл-дабъл с 12 точки и 11 борби.

Най-резултатен в мача с 26 точки стана Коев от Спартак./ БТА