Академик Бултекс 99 победи Рилски спортист със 78:74 (18:16, 10:22, 30:20, 20:16) и двата отбора се изравниха на върха в класирането на Националната баскетболна лига за мъже.

Първата четвъртина завърши с тройка на Александър Груев за две точки аванс в полза на пловдивчаните, но Рилски спортист направи серия от 10:2 в началото на втората част и поведе с десет пункта на полувремето.

Седем от точките бяха дело на Евън Реванел, който вкара две стрелби под коша и завърши отличното си представяне с тройка. Никола Маравич вкара първите девет точки в полза на Бултекс през второто полувреме, а Груев и Димитър Димитров добавиха по един кош за равенство, което се запази и при 58:58 до сирената.

Двата отбора продължиха да бъдат наравно до преполовяването на последната част, но поредни тройки на Васил Бачев и Мартин Дурчев решиха мача в полза на Академик. Дерек Райт вкара тройка за Рилски спортист и намали изоставането на домакините, но те отбелязаха само пет точки за последните три минути и загубиха мача.

По-късно в съботната вечер Левски Лукойл и Балкан ще имат възможност да изместят Рилски спортист и Академик Бултекс 99 от върха./БТА