Македонското попълнение на баскетболния Левски Никола Гайдаджиев получи разрешение от ФИБА Европа да се състезава за български клуб,.

От офиса на НБЛ реагираха веднага и състезателят се сдоби с картотека в България и да може да дебютира утре в срещите на Левски при дублиращите и мъжете, когато „сините” гостуват на Черноморец в Бургас, съобщи БФБаскетбол.

Никола Гайдаджиев е роден на 2 април 1992 година в Скопие, висок е 190 сантиметра, тежи 85 килограма и играе на поста атакуващ гард. Идва от македонския Вардар Скопие.

Наскоро треньорът на Левски Константин Папазов определи Гайдаджиев като феномен, като заяви „той е най-добрият играч на 17 години, който аз съм виждал”.

Документите по картотекирането на македонеца трябваше да бъдат прегледани от централата на ФИБА Европа и те да дадат становище по т.нар.”специални случаи”, тъй като играчът е непълнолетен.

Никола Гайдаджиев е в България от лятото и тренира с отбора, но чак днес получи разрешение за официално участие в срещите на Левски - при подрастващите, в мъжкия тим и за Балканската лига.

Утре Левски излиза срещу Черноморец в 18:00 часа в Бургас, а преди това е сблъсъкът между дублиращите отбори с начален час 15:00 часа.