Американката Латаша Байърс е с настинка преди полуфинала за Купата на България по баскетбол при жените, но старши треньорът на Дунав Георги Божков се надява тя да е готова за сблъсъка с домакините от Монтана.

„Имаме всички шансове да играем на финала за Купата на България по баскетбол за жени в Монтана”, съобщи в Русе старши треньорът на Дунав 8806 Георги Божков ден преди съставът да замине за северозападния град, където в събота ще играе полуфинал с тима на домакините. По думите му отборът не е бил в оптимално състояние заради няколко леки контузии на състезателки и настинка на американката Латаша Байърс, но се надява, че до събота всички ще бъдат на линия.

„Тръгвам спокоен за този турнир заради факта, че нашият отбор е единственият в България, който в залата ще има отцепен сектор само за феновете”, коментира още Божков и допълни, че е говорил със момичетата да бъдат максимално концентрирани, тъй като психологията на подобен род мачове е много особена.

Дунав стигна до полуфинал след две победи над тима на Славия. Отборът е носител и на Купата на България от миналата година, когато на финала надигра Монтана 2003.