Русенските баскетболистки на Дунав 8806 разгромиха отбора на Берое Стара Загора с 88:67 в мач от десетия кръг на Националната баскетболна лига при жените.

Срещата се игра в Русе пред препълнената зала Дунав, като още в първите минути русенки поведоха убедително в резултата, оформяйки стабилна преднина от 14 точки. Първата четвърт завърши при резултат 26:12 в полза на Дунав 8806 със сериозния принос на Шаръл Алън, Катя Кордова, Латаша Байърс и капитана на отбора Зорница Костова. Във втората четвърт играта продължи по същия начин, с по-точни и по-добре организирани атаки на домакините, а разликата достигна 16 точки – 45:29.

След почивката русенските баскетболистки поддържаха темпото на игра, като засилиха натиска си и логично увеличиха преднината си. Третата четвърт завърши с резултат 75:52 и 23 точки аванс за Дунав 8806. Във финалните 10 минути тимът на Георги Божков нямаше особени затруднения, макар старозагорки да се активизираха, и логично спечели срещата с 21 точки разлика – 88:67. Това е десетата победа на русенските състезателки от началото на сезона. Безспорният играч на мача е американката от Дунав 8806 Шаръл Алън, която направи дабъл-дабъл с 27 точки и 12 борби, следвана от съотборничката си Катя Кордова и Латаша Байърс. От отбора на Берое най-силни изяви имаха Хуанита Уорд, Нели Пашева и Никол Емъри.