След пълни 40 минути на терена срещу Левски американският гигант Прийст Лодърдейл получи и похвалите на старши треньора на Черноморец Дечо Коешинов.

„Ами той е на толкова години, трябва да играе по толкова минути. Като може, ще играе. Какъв е проблемът. Той е толкова рутиниран играч, че да знае кога да си почива, кога да играе максимално. Видяхте как имаше двайсетгодишни момчета, а никой от тях не скочи на пода, а стана така, че един човек на 37 години и един на 35 скочиха да гонят топка, която беше по земята. Това е професионализмът и това е разликата между добрите играчи и просто играчите”, коментира Коешинов, а на въпрос дали не се притеснява от евентуални изненади от страна на Пи Ел каза:

„Вие защо си мислите, че си замина от ЛукОйл? Не е бил проблемът, че Пи Ел е искал да си тръгне. Аз все пак бях в този отбор и донякъде знам какво е било. И всички тези приказки, че не бил тренирал, какво правил, какво пиел, имаше доста глупости от това, което се говореше.”

Прийст Лодърдейл завърши с 32 точки и страхотните 21 борби за тима от Бургас в първия кръг на Националната баскетболна лига.

„Мачът го загубихме заради това, че имаме 2-3 млади момчета. Христо Захариев и Цвети Иванов са двама, които тепърва започват да играят баскетбол. Особено грешките на Захариев бяха фрапантни. В такъв момент, когато той можеше да подава на Лодърдейл, но това не го видяхме. Това беше големият ни проблем. Ако той беше изпълнявал нещата, които искахме от него, резултатът щеше да бъде друг. Изпуснахме адски много от наказателната линия. Какво да говорим, с 40% от фаула, няма как да стане. И не искам да говоря за друго нещо, защото е началото на първенството и не искам да рефлектира върху отбора, но не е коректно и не е честно още от началото да има не казвам подпиране, но неща, които не се виждат. Симеон Найденов и Владимир Маринов дават в момента максимума от своите възможности, но Симо мисля, че може да даде още. Вариантът, който имахме за гард беше друг, но така се стекоха обстоятелствата. Аз си имам максима, че ако е чужденец, трябва да е класен и като получава пари, трябва да допринася за израстването на отбора, а не да е просто допълващ играч. Може би и моя грешка, че се предоверих на Павле Болковац”, заяви още наставникът на Черноморец Дечо Коешинов.