Кметът на Монтана Златко Живков бе изключително щастлив, след като баскетболистките, водени от треньора Стефан Михайлов защитиха шампионската си титла в България. 

"Отново сме шампиони, в последните години доминираме. Първенството е такова, че има два по-равностойни отбора. Битката беше до последно. Трябва да поздравим и Берое за това, че направи първенството интересно. Смятам, че опитът и класата на нашия отбор беше по-добра. Трябваше да затворим серията още в Стара Загора, но много хубаво стана, че е тук пред собствена публика. Победихме по безапелационен начин от първата минута", коментира Златко Живков пред bgbasket.com и продължи:

"Честитя успеха на момичетата и на всички съграждани. Изключително съм радостен. Не можеше да останем без купа тази година и се радвам, че в баскетбола взехме всичко в България. Смятам, че е напълно заслужено. Пълната зала днес е типичен пример, защо трябва да се правят зали там, където има спорт. Основната част от момичетата, които са националки, подписаха договори и за следващата година. Ще се подсилим още малко, за да се справим по-добре и в Адриатическата лига."