Главният треньор и методист на българската федерация по баскетбол Петър Клечков бе споменат в мотивите за оставката на Треньорската комисия.

По думите на Любомир Минчев, той сам се е назначил за старши треньор на националния отбор за момичета до 16 години на Балканиадата миналия месец. Пред bgbasket.comКлечков заяви категорично, че това не е вярно и решението той да води отбора, а не Стефка Славова, е на федерацията.

Още една оставка в баскетбола

„Няма начин да се самоназнача, това е ясно на всички. Получил съм разрешение от моите шефове във федерацията, те взеха решението. Имаме президент в лицето на Георги Глушков и Христо Христов, който е директор на мъжко и женско направление. Разговорът ми е бил с тях.“, заяви Петър Клечков.

Той обясни и защо е предпочетен пред Стефка Славова, която е помощник на старши треньора Десислава Ангелова: „Лятото на Европейското първенство сме говорили с Деси Ангелова и тя ми каза, че няма шанс да дойде декември месец на Балканиадата. Стефка Славова също знае това, разговаряли сме с нея. Тя е от два-три месеца помощник в националния отбор и затова аз водих отбора. Има време, ще стане старши треньор, ако желае и ще се развива.“

„Не знам, че Деси Ангелова е казала на Стефка да води отбора. Трябвало е Стефка да дойде и да го каже“, добави Клечков.