Капитанът на баскетболния Левски Стефан Георгиев- Торо бе сред най-щастливите в зала „Универсиада” след триумфа в Балканската лига. Торо завърши с 14 точки и 8 борби при успеха над Ловчен.

„Да, втора Купа този сезон. Сега остана само първенството. Ако успеем и там да спечелим, ще е много хубаво. Ние сме си тук, за да станем първи и го изпълнихме. Това ни беше целта, така че сме много щастливи от постигнатото. Има и малко умора, но мисля, че сега ще има достатъчно време да отпочинем. Мисля, че ще има кога да се възстановим и да сме в максимално добра форма за плейофите. Със сигурност ще се опитаме да вземем трета титла този сезон. Дали ще стане, не знам, но със сигурност ще се пробваме. Няма какво да губим. Неминуемо, когато си твърд фаворит има някакво притеснение, но като започне мачът, играта те увлича и забравяш да това”, заяви центърът на „сините”.

„Наистина трудно започна мачът за нас. Ние очаквахме да е така. Трудно влизаме в мачовете, но отборът на Ловчен е от по-млади момчета и те в един момент щяха да спрат да играят както в началото. Нашият момент дойде в третата част, както и очаквах. Надделяхме с повече опит и голямо желание. Опитът си каза думата. Те имат бъдеще, но ние в момента сме доста по-добри от тях. Нямаха шанс да ни победят. Най-тежко ни беше на четвъртфинала, където минахме през иглени уши”, коментира още Стефан Георгиев- Торо.