Капитанът на Дунав 8806 Зорница Костова сподели, че Динамо Курск е бил изключително труден противник, но въпреки това бе разочарована от сериозното поражение в първия домакински мач от Еврокъп. Русенки отстъпиха със 70:99 на настоящия шампион в турнира, който е и един от най-силните тимове в надпреварата.

„Както всички видяхте, това е един много добър отбор с много класни състезателки и много големи традиции в баскетбола,“ сподели гардът.

„Имахме поставени задачи, с които със сигурност не се справихме, видя се на игрището. Не трябваше да се повлияваме от тяхното темпо, от тяхната игра, но точно това стана. Не успяхме да се справим с високите им състезателки, взеха много борби, опитахме се, но...,“ поклати глава Зорница. „Може би имаше някаква пренавитост. Все пак това е голям отбор, нормално.“

„Със сигурност излизаме по-големи от този мач. Надявам се всеки да си направи изводите от грешките и да не се повтарят в следващите мачове,“ добави опитната баскетболистка.

„Трите фаула много ми натежаха, и смятам, че ако не се бе стигнало до тях, можеше да се стигне до друг развой,“ призна за своята игра Костова. Тя натрупа три лични нарушения още в първата четвърт, които впоследствие не й позволиха да прекара много време на терена.

Като сравнение с другия отбор в група F – турският Боташспор – с който Дунав също вече игра, но далеч по-равностойно, Зорница Костова коментира:„Този отбор е много по-добър от Боташспор. Мисля, че в Турция играхме по-добре, особено в защита. Надявам се да играем по-добре с Боташспор тук, имаме всички шансове да направим един по-добър мач.“