Отборът на Рилски спортист излиза днес в първия полуфинал в Балканската лига по баскетбол. Самоков е домакин на Финалната четворка, за която освен домакините се класираха още сръбският Мега Хипо Лизинг, и македонските Фени Индъстрис и Работнички.

Капитанът на Рилски спортист Александър Груев отдели няколко минути преди срещата с Мега Хипо Лизинг, за да разкаже как са нещата вътре в отбора. Гардът е сигурен в победата и заяви: „Настроението е отлично, като че ли наистина има малко напрежение заради домакинството. Но надяваме се публиката да дойде да ни подкрепи, да е пълна залата, и се надявам в крайна сметка публиката да се окаже нашият плюс, а не да ни попречи.”

Рилецо вече се срещна на два пъти с Мега Хипо Лизинг, като и в двата случая стигна до драматична победа.„Двата мача бяха абсолютно равностойни и накрая победихме със шанс. Надявам се днес да не се случи така, че в последните пет секунди да трябва да решаваме мача. Надявам се да имаме късмет, да имаме късмет и да успеем да го решим по-рано,” обясни Груев, който реализира решителна тройка в първия мач със сърбите, която донесе победата тогава. Сега той отново е готов да поеме отговорността, но е убеден, че и съотборниците му могат да я поемат.„Разбира се, ако се наложи, ще се нагърбя, затова съм капитан. Но в нашия отбор всеки може да реши мача,” каза капитанът.

Той коментира така последните няколко по-слаби мача на Рилски спортист:„Проблемът ни бе предимно психологически. Бяхме малко затормозени за Купата на България, след това направихме един много слаб мач във Варна, отново на психическа основа. Главно психически беше проблемът и мисля, че сме го преодолели. Мисля, че сме напълно подготвени.”

Снощи старши треньорът на самоковци Александър Тодоров разсея момчетата си от мисли за баскетбол с кино. „Гледахме комедия, „Гости от миналото”, просто имаше за цел на ни разпусне, да ни отдели от реалния свят и да не мислим за баскетбол,” през смях сподели Сашо Груев.

Баскетболистите на Рилски спортист са пределно мотивирани за успеха, не само заради публиката си, но и заради едно специално обещание от треньора. „Имаме една премия, която не е финансова, но за нас значи много повече, тя е обещание от треньора. Сигурни сме, че ако си свършим нашата работа, финансовата премия ще дойде,” завърши Александър Груев, който тази вечер ще изведе своите съотборници в тежката битка със сръбския Мега Хипо Лизинг. Двубоят е от 18 часа в Арена Самоков.