Националът Калоян Иванов заяви в интервю за Гонг, че е готов да се извини за поведението си на Пини Гершон. Близнакът Иванов сподели, че е имал намерение да се извини за държанието си още преди седмица.

„Всичко, което правим аз и Деян, е за националния отбор. Моето желание е да играя за националния отбор и да помогна на България. Не мога да бъда егоист в общата цел. Не мога да се правя на сърдит или на ощипана госпожица затова, че някой е решил да ме изгони, защото не му харесвам. Ако България има нужда от мен, аз ще се върна в националния тим. Ще си понеса медийната вина, която може би ми се натрупва и ще се извиня на треньора. Ако това беше целта, за да се извиня, ако бяха изчакали един ден, аз щях да се извиня без подобни ексцесии”, коментира Калоян Иванов.

„Аз съм играч като всички останали и щом треньорът е решил да ме освободи, може би е имал някакви причини. Известни са на всички. Дали са хиперболизирани, всеки човек сам да си решава. Моето извинение към Пини Гершон щеше да дойде още преди седмица, ако той беше пожелал да говори с мен, когато го помолих за разговор. Аз дължа извинение на човека Пини Гершон, защото той е авторитет в баскетбола, той е треньор и може да прави каквото си иска. Дали съм прав в държанието си, чисто спортно-технически – не съм прав. Но дали съм видял нещо нередно, за което съм протестирал и дали съм бил прав за това, вече има хора, които да решават. А това, че съм отстранен от отбора, не знам дали е взето по най-правилния начин решението. Ако това е най-полезно и най-правилно за България, нека да е така. Не останах в съблекалнята, защото момчетата, които бяха в съблекалнята казаха: „Излез. Ние имам нужда от теб да си на пейката.” Това ми го казаха Андре Оуенс, Тенчо Банев и Тодор Стойков. Казаха ми: „Облечи се и стой на пейката. Ти трябва да си на пейката.” Аз съм излязъл заради момчетата. Излязох заради българския национален отбор”, каза още националът и допълни:

„Готов съм да се извиня. Аз ще се извиня заради държанието си на човека Пини Гершон. Няма да се извиня само, за да се върна в националния тим. Щом са решили, че националният отбор може и без мен, ясни са последствията, че и Деян няма да играе, защото има много хора, които ни познават и психологията ни. Моето държание е било същото преди месец и година, и на Деян също. Моят въпрос е защо се стигна до отстраняване в момента. Той можеше да дойде и да каже. Както иска да се обърне към мен – „ако продължаваш да се държиш по този начин ще бъдеш изхвърлен от националния отбор, ти не помагаш на националния отбор”. Такъв разговор не е имало. Естествено, че ще има такъв разговор. В момента пътувам за Варна, не за да си ходя, а за да проведа подобни разговори. Аз искам да играя за националния отбор, защото смятам, че мога да помогна на националния отбор.”

„Дали Деян е твърд в намерението си да ме последва? Може би ще се разбере след един разговор с треньорския щаб. Аз затова не исках да давам интервюта и давам това, за да кажа, че съм решил да се извиня още преди една седмица, дори след мача, но просто ми се обадиха и ми казаха, че съм отстранен от отбора. Моето извинение ще бъде получено, не само за да се върна в националния отбор, а защото уважавам Пини Гершон и съм респектиран от човека и треньора Пини Гершон. Моето поведение, че не е било правилно, не е било правилно. Моето поведение съм го обсъдил с треньор от Европа, които са с мен и те казаха – да, поведението ти не е правилно. Но аз просто съм такъв. Опитах се да му обясня, че съм такъв- Ако може той да ми помогне, аз ще направя всичко възможно да променя моето поведение, което не е нещо невероятно и фатално, защото не съм вървял срещу националния отбор”, заяви още баскетболистът Калоян Иванов.