Краят на календарната годинавинаги е време за равносметки, анализи, но и за поглед напред. Официалният сайт на БФБаскетбол се свърза с някои от най-изявените ни играчи за кратко блиц-интервю.

Ето какво отговори на въпросите ни един от лидерите на националния ни отбор и утвърдил се като един от най-благородните ни спортисти с редовните си благотворителни акции Иван Лилов:
 
- Каква бе 2016 г. за теб?
- Може би една от най-хубавите ми години, както в  личен план, така и в професионален. В професионален постигнах целите, който си бях поставил (да играя в чужбина и да се представям добре). В личен план, имам прекрасно семейство, което е с мен навсякъде.
 
- Какви цели си поставяш за 2017 г?
- През 2017 искам да израствам и да си намеря още по-добър отбор и на по-високо ниво.
 
- Какво си пожелаваш за догодина?
- Пожелавам си на първо място да съм здрав и новата година да е поне толкова успешна колкото 2016.
 
- Беларус и Португалия са съперниците ни за първата фаза за Световното първенство. Преодолимо препятствие ли са?
- Показахме, че можем да играем добър баскетбол и да сме равни с отбори като Словения и Украйна. Според мен Беларус и Португалия са напълно преодолимо препятствия.
 
- Твоите пожелания - към баскетболистите в България, младите баскетболисти, които сега тръгват и към феновете.
- Пожелавам на всички да бъдат много здрави, упорити и да не се отказват пред трудностите. Феновете да подкрепят любимите си отбори и да пълнят залите. Нека 2017 да ни донесе много успехи и да гледаме хубав баскетбол.