Ямбол загуби от Рилски спортист в мач №3 от четвъртфиналната серия и отпадна от първенството. Така тимът не успя да защити бронзовите си медали от последните два сезона, а това бе и последен мач начело на тима в близко бъдеще за Иван Чолаков, който е на път да стане депутат. Ето какво сподели след срещата той за селекцията и за търсенето на новия треньор пред bgbasket.com:

"Смятам, че този мач ми даде сериозна информация като човек, който първо трябва да изгради отбора си като селекция и да го направи тактически грамотен. Това, което Ямбол има не е най-доброто като селекция, но според мен има и други неща, които трябваше да се свършат през годината, но не успях, и поемам цялата отговорност върху себе си, че не можахме да се представим по най-добрия начин. Но виждате, че тройката Балкан, Рилски и Ямбол са равностойни, но трябва да останат четири. За съжаление отпаднахме ние, но можеше и да победим. Отпаднахме достойно, а не безапелационно.

Не толкова като селекция, а като психика и като характери, които трябва да бъдат наложени и сплотени в един отбор ни липсваха. Това смятам като слабост. Тези, които са по-отдавна в Ямбол си помислиха, че те владеят ситуацията и могат да си правят каквото си поискат и не харесваха новите. Новите пък им трябваше време да се адаптират и не успях да ги напасна от психологическо естество. Имаме обаче добри играчи.

Оше отсега почваме да мислим за селекция, за треньор и как да бъде изграден клуба като структура. Имаме време до към края на август и дотогава трябва да сме готови. Сега и като един по-свободен човек ще имам и повече възможност да я върша, а не както преди, когато бях зает с националния отбор.

Няма гаранция, че ще освободим всички чужденци. Ще гледаме нещата, целия сезон, ще седнем с ръководството и ще преценяваме. Има време. Ямбол отново ще бъде на сцената, където му е мястото. Пожелавам късмет и на Балкан и на Рилски, които са на нашето ниво. Петото място е добро.

Аз съм казал, че името на новия треньор ще бъде сериозно обмислено. Ще изберем най-доброто, което да подхожда на името на Ямбол."