Рилски спортист отново влезе в четворката на родното първенство. След като тимът отпадна на четвъртфинал миналата година сега самоковци поправиха грешката си и след 73-66 над Ямбол у дома се класираха на полуфинал с 2-1 успеха. Двата тима предложиха нов интересен двубой с много емоции, но в крайна сметка играчите на Рилецо показаха по-здравите нерви, когато трябва. В борба за класиране на финала Рилски ще срещне Лукойл Академик, а играчите на Ямбол вече ще могат да почиват, като изгубиха шанс да запазят бронзовите си медали от последните два сезона, пише bgbasket.com.

През първата част си личеше напрежението и в двата отбора, които успяха да си вкарат едва 20 точки с две аванс за ямболии. През втората нещата си промениха и след няколко добри отигравания на Христо Захариев домакините поведоха за първи път и до почивката не изпуснаха аванса си, като с тройка на Тони Гуджино малко преди сирената той стигна 7 точки.

Третата четвърт започна с кош и фаул на Тери Смит, с които самоковци дръпнаха с 10 точки, но тогава ямболии отвърнаха със серия от толкова и изравниха. Тя бе спряна с кош на Тони Гуджино, но пък гостите отбелязаха 3 точки поред и поведоха. Последваха обаче 8 за домакините и те отново се откъснаха.

С 5 поредни точки за начало на последната четвърт, ямболии се върнаха, но домакините отговориха с две тройки за разлика от 8. Едва след това топреализаторът на гостите Мартин Дурчев вкара първият си кош в мача и намали на 5, но пък самоковци отново дръпнаха с 10 малко след това. Ямбол пак намали, стигна до пасив от 4 точки, а имаше шанс да вкара отново, но пропусна. Тогава Тери Смит вкара изключително важна тройка, а след него Калояро добави два успешни наказателни удара и на практика реши двубоя при две минути и половина до края.

Най-резултатен за успеха стана Тери Смит с 24 точки, като вкара и 4 тройки от 7 опита. Добре се включи иХристо Захариев със 17 точки и 6 асистенции.

За гостите Неманя Милошевич завърши със 17 точки и 9 борби, а по 13 точки отбелязаха Станислав Говедаров и Браян Ормън.