Старши треньорът на Ямбол Иван Чолаков подчерта важността на ентусиазма за играта баскетбол, след като тимът му се класира за полуфинал в турнира за Купата на България. Ямбол се наложи над Черноморец Бургас, макар и както отбеляза Чолаков, да не изигра най-добрия си мач на четвъртфинал.

„Слабо представяне. Много от кошовете ни идваха като голове, а не в резултат на някакви комбинации,” отбеляза Чолаков. „Превъзхождахме само като класа на състезателите, но и не като отборна игра.”

„Липсата на Кирил Павловски в отбора на Черноморец ни помогна, затова центровете ни играха на такова добро ниво”, добави той.

„Мартин Дурчев не е някакво чудо на природата, в момента се учи да играе организиран, правилен баскетбол”, обясни Иван Чолаков за своя топ реализатор, който в днешния двубой имаше някои колебания: „Той има качества, и днес се стара много.”

Иван Чолаков обясни, че Юлиан Радионов просто не е в нормална игрова форма, заради двете седмици отсъствие заради заболяване, но добави, че ще е готов да помогне с каквото може на Ямбол. Евентуален съперник на ямболии на полуфинал ще е носителят на Купата от миналата година Лукойл Академик, който на четвъртфинал среща Спартак Плевен.