Съставът на Ямбол първи си осигури място на полуфиналите на турнира за Купата на България по баскетбол, след като победи в първия четвъртфинал отбора на Черноморец с 69:55 точки. Финалната осмица на надпреварата се провежда в Арена Самоков, като всички четири мача от четвъртфиналите ще се играят днес.

Баскетболистите водени от треньора Иван Чолаков превъзхождаха съперника си и не оставиха място за съмнение кой тим заслужава повече място в Топ 4 на състезанието. Ямбол дръпна още след първите 10 минути с 19:10 точки, а до почивката разликата стигна 13 точки- 35:22. Черноморец изпитваше трудности в нападение и отбеляза едва 22 точки за едно полувреме. Бургазлии бяха надиграни и в подкошието, където противникът им спечели 47 борби срещу 32 за тях. През второто полувреме ситуацията на терена не се промени особено като най-голямата преднина на Ямбол достигна 21 точки. Преди последната четвърт резултатът бе 52:38 точки.

За Ямбол се отличиха Мартин Дурчев и Джон Офоегбу с по 16 точки, като американецът оформи дабъл-дабъл, като добави към актива си 14 борби, а Дурчев записа 7 асистенции и 5 борби. За Черноморец най-резултатен бе Константин Коев със 17 точки и 10 борби.