Старши треньорът на Левски Юлиан Аладжов бе доволен от успеха на своите момчета като гост на Спартак Плевен. Победата бе наистина убедителна – 92:68 като гост и така „сините” вече са четири от четири срещу плевенчани.

„Играхме много добре в защита и това ни помогна да спечелим мача.Домакините се опитваха да играят повече на пробиви, а отдалеч вкараха епизодични стрелби. Основното ни оръжие, освен добрата игра в защита, бе и бързата атака. Но имаме такъв състав, че можем да сменяме играчите и да поддържаме високо темпо през цялото време. Съдийството бе в рамките на нормалното,” каза Аладжов пред bulgarianbasket.com.

„Всички баскетболисти се включиха много добре. Радионов и Великов водеха добре срещата през цялото време, силно играха и Златин Георгиев и Славейков. Доволен съм и от Веселинов и Престън, въпреки че последният има много резерви. Много силен мач на Торо. Общо взето всички се включиха много добре.”

„Не можах да използвам много Ники Върбанов, но така се стекоха събитията на терена, че не му позволиха да играе повече. През голяма част от второто полувреме те използваха ниска петица и това ни принуди дори да играем без Торо през по-голяма част от времето. Иначе адски много разчитам на Върбанов, но също си зависи и от самия него,” коментира още младият специалист.

„Тази победа ще махне част от напрежението, което от няколко дни е върху нас. Но не бива да се заблуждаваме от голямата победа. Трябва да стоим здраво на земята. Ще работим в следващите два дни преди мача с Балкан точно върху това,” завърши Юлиан Аладжов.