Новият старши треньор на Левски Юлиан Аладжов дебютира с победа начело на „сините”, които спечелиха като гост на Спартак Плевен с убедителното 92:68. Левски се представя много силно срещу този съперник в настоящия шампионат, като има вече четири успеха.

Мачът в зала „Балканстрой” започна равностойно, като първата част завърши 19:19 точки. През втората четвърт обаче гостите настъпиха педалите и до полувремето вече имаха аванс от 12 точки. Домакините опитаха да се върнат в срещата след почивката, но не само не успяха да намалят изоставането си, а разликата дори скочи с още четири точки. Заключителните десет минути бяха под контрола на Левски и „сините” заслужено се поздравиха с победата.

За разлика от незадоволителния си процент на стрелба от тройката през по-голяма част от сезона, този път Левски бе на ниво от далечно разстояние и отбеляза 50% от опитите си. Момчетата на Юлиан Аладжов имаха и тотално превъзходство под коша, като овладяха 12 борби повече от Спартак. Особено осезателно се чувстваше това предимство на Стефан Георгиев и компания в защита.

В състава на Плевен точната ръка на Илия Станков изневери и въпреки показаното желание на терена, топ стрелецът реализира само един кош от пет опита, и завърши с две точки. На по-добро ниво за Спартак се представи само Хрисимир Димитров, вкарал 18 точки, Божо Барач добави 12. Цветослав Острев също се включи добре от пейката. Гардът завърши с 11 точки, колкото имаше и Саша Топчов.

За Левски най-резултатен бе Асен Великов, който получи доверието на Юлиан Аладжов, започна като титуляр и напълно го оправда. Плеймейкърът реализира 17 точки, като вкара осем от десет опита за кош, към които добави четири асистенции и две откраднати топки. Силен мач направи и Стефан Георгиев, завършил с дабъл-дабъл – 16 точки и 10 борби. По 14 точки за „сините” реализираха Веселин Веселинов и Златин Георгиев.

Левски е втори в класирането с две точки пред третия Балкан. Спартак е четвърти, с равни точки с ЦСКА – 42.