„Доволен съм, че победихме, но не съм доволен от разликата. Просто след първото полувреме имахме шанс да бъде убедителна победата”, заяви старши треньорът на ЛукОйл Академик Йовица Арсич след втората победа на шампионите в турнира Еврочалъндж. ЛукОйл надви Нетаня като домакин с 84:76 точки.

„Аз се опитвам, докато бием по същото време и да сработвам играчите. Грийн трябва да е един от основните, а той просто не познава съотборниците си още. В началото на второто полувреме имахме проблеми с някои ситуации, които трябва да са лесни за решаване. В края на третата част, когато вече стана интересен резултат, станахме нервни. Знаехме си, че можем да бием и по-лесно. Пак казвам, че сме по-добрият отбор. Добре е, че бихме, можеше да бъде и по-добре, но важното е, че новите трупат минути. Имаме още две седмици до следващия мач с Хайфа и трябва да сме по-добри, ако искаме да продължим напред. Контузията на Джеймс беше много трудна, той сега малко се праши да влиза в контакт и защитата му не е същата. Просто трябва да изчакаме. Не може да има пауза и после да очакваме да е по-добър. Той трябва да тренира и да се върне във форма в каквато беше по-рано”, каза още Арсич.

На въпрос дали е имало подценяване срещу израелския тим, след като българският първенец бе натрупал по-голяма разлика по време на мача, Йовица Арсич отговори: „От моя страна не е имало подценяване. Просто аз, когато имам добър резултат, на терена са тези, на които повече им трябват минути, не този, който моментално прави разлика, че да бием и с 30 точки. Ние нямаме вариант с Нетаня да сме със същия брой победи в края, а някои играчи, които нямат минути не са сработени с отбора и това е шансът. На тренировка не може да симулираш и да бъдеш наивен, всички знаят какво искаме да правим и просто някои неща трябва да се тренират, докато си с противници. Грийн има нужда от сработване с отбора. Ако има кой да се сбори в нападение, нормално е и Бруно Шундов да има картбланш да стреля от тройката, както и всички други. Бруно Шундов на тренировка, а и по статистика и от по-ранни години има стрелба като на Дамян Стояновски, Божидар Аврамов или Тодор Стойков. Няма разлика, това може да ни бъде едно от предимствата. Това не му е основната работа, но ако има възможсност- защо не.”

„Студентите” нямат мач в Еврочалъндж следващата седмица, а едва 14 дни по-късно посрещат Макаби Хайфа в четвъртия кръг на турнира в зала „Универсиада”.