“Играхме наистина добре днес с изключение на последните 10 минути от мача. Влязохме в последната част с 18 точки аванс и се поуспокоихме”, коментира старши треньорът на баскетболния Левски 2014 Николай Господинов след победата над Академик Бултекс 99 с 87:79 точки в мач от НБЛ.

„Малко ни падна концентрация и помислихме, че е свършил мачът. Искам специално да поздравя младия Спас Николов, който изигра невероятен мач. При липсата на Илия Милутинович, той показа, че и без чужденци, отборът на Левски 2014 може да играе. Мисля, че дори той се представи, ако не на същото, на по-добро ниво от Илия и не си пролича липсата му. Така, че може би това ще е нашият път в следващите мачове. Ще залагаме предимно на младите играчи. Ако чужденците показват, че наистина имат място на терена, ще играят, ако не, ще играят нашите играчи. Който се представя добре и се влага в тренировъчния процес, той ще играе”, заяви още Ники Господинов, цитиран от bgbasket.com.

“В такъв важен мач за нас според мен Милутинович можеше да стисне зъби и да изиграе мача. След срещата в Косово той каза, че има болки в кръста. Не беше тренирал тези дни и посетихме медицинско лице, което каза, че не е сериозен проблемът. Има някакъв мускулен спазъм и трябва да почине два дни и да прецени дали може или не. Той каза, че не може, но явно е било за добре, защото Спас изигра наистина невероятен мач”, добави треньорът на „сините“.

“Казах им в съблекалнята на момчетата преди мача, че въпреки неговата липса, искам днес да се обединим всички като юмрук и някой от младите да компенсира неговото отсъствие и това се случи на 100%”, коментира Николай Господинов след дубоя и добави:

“Алекс Симеонов е с разкъсана ретина. Казали са му да почива минимум седмица и да премине контролен преглед. Той ще бъде в сряда или четвъртък, когато ще имаме пълна яснота около неговото състояние. Надявам се, че ще бъде на линия за следващото гостува, защото ни чака ни сериозен противник като отбора на Берое, който е с добра селекция, с изключително амбициозен и добър треньор. Много ми се иска Алекс да е на линия за това гостуване и да може ние да се подготвим максимално добре за този мач.”

__________________