„За мен има само един начин да тръгнем нагоре и той се нарича уважение. Уважение от федерация към клубовете. Уважение към треньорите. Уважение от страна на треньорите към децата, които са продуктът от тяхната работа. Уважение към съдиите. С общи усилия трябва да променим тези неща“, заяви изпълнителният вицепрезидент на баскетболната ни федерация Иван Ценов в края на проведения през уикенда семинар за треньори и съдии.

„Апелът ми към треньорите е: работете, за да правите състезатели. Не работете да ставате първи, трети пети и някакви измислени резултати. Това няма значение. Значение има да имаме деца, които са щастливи да играят, които се учат правилно на баскетбол и най-добрите сред тях – да могат да помогнат на националните отбори“, завърши семинара Ценов.

Над 100 треньори и съдии общо се събраха за два семинара, инициирани от Съдийската комисия към БФБаскетбол. Сбирките се проведоха в събота, в Търговище, където дойдоха общо 64 души от двете колегии, и в Перущица в неделя с участието на 40 представители на съдии, комисари, секретарски апарат и треньори.