Лидерът на баскетболния Спартак Плевен Илия Станков заяви, че се надява клубът да намери спонсори, които да осигурят бъдещето на тима и че той и съотборниците му не са отписали втория мач от четвъртфиналния сблъсък с Левски в Плевен. Спартак загуби със 73:108 точки гостуването си в зала „Универсиада”, а втората среща е в сряда.

„Не сме отписали мача в Плевен. По принцип в Плевен играем по-добре, защото и публиката ни помага. Да се надяваме да стане хубав мач. Не е тайна за никой какво се случи в тима ни, но въпреки всичко поне съумяхме да запазим отбора. Това е най-важното. Вече от тук нататък ръководството ще решава какво ще става, но като цяло напускането на Хриси и на Роб ни изигра много лоша шега”, сподели пред Гонг Илия Станков, който завърши със 17 точки и 4 асистенции срещу „сините”.

Колкото до проблемите в състава и бъдещето на тима Станков заяви: „Ние се събрахме момчетата и си казахме, че целта е точно да се запази отбора, пък каквото стане. Все пак толкова години Спартак Плевен го има и не е редно да се предаде един такъв тим. Искрено се надявам да се намерят спонсори, които да подсигурят бъдещето на отбора. Това е не само моя мечта, но на всички в клуба и на феновете, които идват в залата. Всички е някакъв шанс и късмет в този живот.”