Тъмни облаци отново надвиснаха над баскетболния ЦСКА, който и без това не е в цветущо положение. Състезателите Крум Дойчинов и Сергей Цветков са обявили бойкот, разкри gradski.bg.

Баскетболистите не желаят да играят повече с червената фланелка, докато спортният директор Бранислав Прелевич им е ръководител. Причината са глобите, които той определил единствено за двамата след тежката загуба от Левски миналата събота със 78:121 точки.

Дойчинов и Цветков имат и подкрепата на двамата треньори Ивайло Желев и Иван Ганчев. Основното обвинение е, че сърбинът Прелевич има коренно различно отношение към българите и чужденците – сърби и гърци, които той е довел в отбора. В мача с Левски двамата български баскетболисти бяха най-резултатни и вкараха общо 44 точки. Цветков завърши със 17, а централният нападател Дойчинов, който е и капитан на „червените” се отчете с 27 точки.

Ако те, заедно с Живко Стоянов, който не е глобен, но подкрепя своите колеги, напуснат клуба, ЦСКА със сигурност няма да завърши сезона. Тимът трябва да бъде изваден от Националната баскетболна лига, тъй като наредбата задължава във всеки мач да има минимум 6-има играчи, които имат право да играят в националния отбор на България. Освен това на терена във всеки миг от срещата трябва да има минимум един състезател от националния.

Очаква се реакцията на президента на клуба Георгиос Стерянопулос, който работи в екип със сърбина Бане Прелевич.