Отборите на Хасково 2012 и Берое Стара Загора ще играят в единия полуфинал на Финалната четворка на турнира за Купата на България по баскетбол за жени. Съперника за първия на домакините изтегли лично кметът на Хасково Добри Беливанов по време на пресконференция в сградата на местната власт.

В другия полуфинал един срещу друг ще се изправят носителят на трофея за 2016 г. и шампион на страната Монтана 2003 и Нефтохимик 2010.

Мачовете са в зала „Дружба“ на 4 март. Финалът пък ще е на 5 март от 18:30 часа.

Билетите за турнира ще бъдат пуснати в продажба утре, 14 февруари. Цената на дневния пропуск е 5 лева, пише официалният сайт на българската баскетболна федерация.

И в този финал, на полувремето един късметлия ще има шанса да си пробва късмета със стрелба от центъра. Голямата награда при успех е 1000 лева. Домакините и организаторите са осигурили още много игри с публиката и награди за най-запалените фенове.

„Благодаря на федерацията, че ни избра да сме домакини на този турнир. За нас това е изключително събитие. Надявам се, че отборите ще се борят честно и нека победи по-добрият“, каза Беливанов.

„Хасково спечели съревнованието с другите кандидати, не сме избрали ние градът да е домакин. Аз съм свързан малко емоционално с региона. Прекарах голяма част от кариерата си в Димитровград и този край на България ми е доста любим. Съвместно с общината и клуба ще се опитаме да направим турнирът да бъде привлекателен както за публиката, така и за състезателите. Смятам, че условията, които ще предложат домакините ще бъдат на нужното ниво. Ще организираме много игри с публиката по време на мачовете. Не се съмнявам, че залата ще бъде пълна. Все пак е хубаво децата да запомнят тези турнири“, добави вицепрезидентът на БФБаскетбол Иван Ценов.

„Аз съм удовлетворена от това, че петгодишния път, който извървяхме не е напразно. Хасково се превръща в баскетболен център. Нашите амбиции са още по-големи и се надявам за в бъдеще да имаме свобода, възможности и подкрепа от страна на Общината да ги реализираме и те да станат още по-глобални. Радвам се, че не само Хасково е амбициран да спечели трофея. Тук ще се съберат четири отбора, крайно мотивирани и амбицирани. Аз като треньор се надявам да успеем да спечелим. Благодаря на Община Хасково, благодаря и на федерацията. В годините доказахме, че може да ни се гласува доверие“, сподели преди жребия треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова.