Награда от 1000 лв. ще получи ентусиаст, който успее да отбележи кош от центъра в почивката на финалния мач на 65-то издание на турнира за Купата на България по баскетбол при мъжете. Домакин на Финалната осмица на турнира е град Пловдив и зала „Колодрума“. Четвъртфиналите на турнира са на 16 и 17 февруари, на 18 февруари ще се играят полуфиналите, а финалите за отличията са на 19 февруари.

„Доживяхме Пловдив да е домакин отново на финалите на турнира за Купата на България. Сигурен съм, че предлагаме перфектни условия, а нова зала като „Колодрума“ заслужава да е домакин“, коментира заместник кметът на Пловдив Георги Тютюков, цитиран от официалния сайт на родната баскетболна централа.

„Доволен съм, че домакин е Пловдив. Ще имаме възможност да проверим качествата на новата зала. Това е едно от големите събития в баскетболния живот и то заслужава да е в такава модерна и съвременна зала“, добави и областният представител на Пловдив Здравко Димитров на пресконференция преди финалите.

„Благодаря на град Пловдив за офертата, която отправи към БФБаскетбол. Турнирът за Купа България е най-интересното състезание. Винаги има възможност за изненади заради формата. Надявам феновете да напълнят залата и турнирът да се превърне в празник за тях. Нека най-силният да победи“, каза и вицепрезидентът на централата ни Иван Ценов.

Домакини и организатори са подготвили много изненади и игри с публиката.

Ясен е жребият за баскетболната Купа на България

Освен голямата награда – 1000 лв. за успешен един опит при стрелба от центъра, са предвидени още множество награди.

За настроението в залата ще се грижат Ди Джей Виктор Анчев и водещият Гетомен. Щастливци ще могат да си тръгнат и с подписани потници на две от най-успелите имена в баскетбола ни – Александър Везенков от Барселона и Йордан Минчев от Фенербахче.

Има и награди кецове, топки. Всички деца, които успеят да съберат автографите на играчите от всички отбори пък ще получат за награда топка. Всеки ден някой ще има възможност да спечели два билета за шоуто на Харлем Глоубтротърс в столичната зала „Арена Армеец“ на 4 юни.

Награда велосипед е предвидена от „Макс Ком“, а хотел „Интеркооп“ ще осигури на двама щастливци вечеря.