"Искаме да изкараме добра подготовка и колкото може по-бързо да влезем в главата на треньора, защото това е важно", заяви Христо Николов - Гларуса, който се завръща в българското първенство с екипа на Лукойл Академик.

Влизане в групите на Шампионската лига е голямата цел на Лукойл

"Всички ние работим за името на Лукойл Академик. Ако отборът върви напред, това е добре за българския баскетбол", добави Николов, който започна подготовка с новите си съотборници в Правец.

Луклойл показа новите и Шарон Друкер /снимки/

Христо Николов игра последните 8 сезона зад граница за отбори като Стяуа Букурещ, Шолнок, Клуж, По-Ортез, Олимпия Любляна и Остров.

"Разбира се, че винаги е хубаво да играеш европейски турнир. Естествено, че това е голяма мотивация за играчите. В крайна сметка това е шампионът на България и е нормално ние да търсим европейска изява", коментира Николов по повод участието на Лукойл Академик в Шампионската лига на ФИБА Европа, а за промяната при него в последните години, сподели:

"Напуснах без деца и се върнах с деца. Връщам се по-мъдър - всеки един ден те учи. По-опитен и може би осъзнал грешките си, но всеки минава през неговите приключения."