Баскетболният ни шампион Лукойл Академик стартира подготовка в пълен състав и с новия треньор Шарон Друкер начело в Правец.

"Студентите" имат около месец до първия си мач от квалификациите на Шампионската лига на ФИБА Европа.

Лукойл представи официално Шарон Друкер и започна подготовка

"Щастлив съм да видя всички тук, защото е трудно да се намерят правилните хора. Искаме да създадем добра атмосфера и химия в отбора. Когато Тошко ми каза за предизвикателство и целите, реших, че това е правилното време за мен да дойда тук. Прецених, че моментът е добър да дойда в България и да гоним целите, които са поставени", коментира израелският треньор Шарон Друкер и добави:

"Опитвам се да разбирам играчите, знам какво искат, но и какво да изисквам от тях. С повече играчи, които съм тренирал оставаме във връзка, защото винаги опитвам да им помагам в кариерата."

Тодор Стойков: Друкер е треньор от изключително ниво

Спортният директор Тодор Стойков заяви по адрес на Друкер: "Мисля, че наистина е голямо име за българския баскетбол. Пак му благодаря, че прие нашата покана."

Попитан за случая от преди време, когато Шарон Друкер бе обявен за национален треньор на България, а в крайна сметка не застана начело на отбора, Стойков отговори с усмивка:

"Тогава не съм водил аз преговорите затова."

"При нас откакто аз се занимавам с отбора даваме шанс на треньорите, с които работим. Нашето желание е да направим отбор, който да играе красив баскетбол, да се харесва на хората и да постигнем повече победи в Европа. Искаме да затвърждаваме позициите си. Ще има психолог и още един анализатор. Това са неща, които са нови в баскетбола в България. Хората се развиват, а ние работим още по методите от преди 1989-а година", коментира Тодор Стойков и добави:

"Казах, че след като отказаха клубовете да играем без чужденци, има квота, която е приета. На този етап започваме с този състав."