Треньорът на баскетболния на БК Рилски спортист коментира, че е доволен от начина, по който са се включили младите Краси Димитров и Миро Васов при успеха срещу Спартак Плевен. 

Самоковци се наложиха с 93:88 в среща от 26-ия кръг на НБЛ. 

"Това, което говорихме в последните дни, че въпреки проблемите всеки играч има важна роля за отбора и трябва да помисли как да допринеса за по-доброто представяне на тима явно имаше резултат. Спартак Плевен е страхотен в стрелбата от тройката и това се видя още първото полувреме. Ние пък не подходихме концентрирано в отбрана и играхме меко, за което и получихме 10 тройки. Това е изключително много. През второто са 5, но общо 15 тройки не са малко и смятам,че е основното нещо, което ги държеше в мача. Въпреки това, че изоставахме с двуцифрена разлика обаче не се предадохме и това е най-радостното", започна Хаджисотиров.

"Важно за успеха ни беше, че спечелихме борбата, което ни даде възможност за втори шанс. За разлика от първите две части, когато нямахме бърза атака, през второто полувреме заиграхме повече баскетбол. Днес Мартин Маринов изигра страхотен мач и поведе отбора, а е ясно, че на нас ни трябва точно такъв човек - лидер, който да поема отговорност и да дърпа отбора. Смятам обаче, че всеки един допринесе и се радвам, че и младите момчета - Краси Димитров и Миро Васов се включиха с енергия и агресия в двубоя. За нас, преди плейофите, това е една важна победа", завърши специалистът. /БТА