"Започнахме добре, но третата част беше лоша и това бе основното в мача, което ни повлия. Направихме много технически грешки и имаше някои моменти, които повлияха на мача. Трябва да се възстановим, имаме следващ мач. Нищо не е свършило. Пропиляхме разлика от 15 точки, направихме много грешки, основно в транзиция и защита, и им позволихме да се върнат в мача", заяви старши треньорът на баскетболния Рилски спортист след загубата от Левски Лукойл със 73:76 точки в третия мач от полуфиналната серия в НБЛ.

Левски вече води с 2:1 победи, а четвъртият мач е в понеделник отново в Самоков от 18.30 часа.

В другия полуфинал съперници са Балкан и Академик Бултекс 99, като ботевградчани водят с 2:1 победи. Четвъртият мач е днес, неделя от 18.30 часа в Ботевград.

Тити Папазов

източник: Пламен Лобутов, LAP.bg

"Двата отбора еднакво заслужаваха победата. Във всички случаи решаваща се оказва всяка грешна топка. Но ние във втори пореден мач успяваме на устрема и уникалната енергия в началото на отбора на Самоков, за което трябва да им свалим шапки. Миналият мач се върнахме от 28:15, а днес се върнахме от 19:4. При тази разлика бях спокоен и им казах, че сме работили в продължение на четири месеца заедно и всеки мач играем все по-добре. Баскетболът се промени много. Ние можем да изравним в последната минута и да спечелим. За баскетболната публика и за хората в залата това беше един прекрасен мач, защото смисълът на спорта, е да има емоция и интрига. Благодарих на моите играчи за отношението, което имаха днес. Във всички случаи следващият мач в Самоков ще бъде по-лесен за нас от този, ако трябва да отидем в София", коментира старши треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов.