Левски Лукойл се наложи над Рилски спортист в Самоков със 76:73 (43:45) и поведе с 2:1 победи в полуфинталната серия в мъжкото баскетболно първенство. Tака "сините" се нуждаят от още един успех, за да спечелят серията и да се класират за финала.

Домакините започнаха силно и след малко повече от четири минути и половина поведоха с 19:4, но постепенно столичани започнаха да намират играта си, а се възползваха и от някои грешки на съперника и в 17-ата минута успяха да изравнят.

Левски Лукойл поведе за първи път в края на третата четвърт, когато след серия от седем безответни точки в края и дръпна са 59:56. Авансът на "сините" достигна до 61:56 в началото на последната четвърт, но последва нов спад в играта и Рилски спортист обърна до 65:61.

Минута преди края домакините водеха със 71:69, но до края Божидар Аврамов се нагърби и вкара тройка 47 секунди преди сирената, а след това и четири наказателни удара, с което подпечата успеха на Левски Лукойл.

Аврамов и Станимир Маринов завършиха с по 19 точки за победителите от София, а Евън Раванел се отличи с 16 точки и 9 борби за самоковци, но това беше крайно недостатъчно, за да с надяват на успех в мача.