Сдобилият се с печална слава у нас гръцки президент на баскетболния ЦСКА Георгиос Стерянопулос излезе с официално становище, публикувано в интернет страницата на клуба, което е изпратил до баскетболната федерация и ДАМС след оттеглянето на отбора „временно” от всякакви официални състезания.

„Скандалната „кражба” на правата на двама състезатели на ЦСКА, която бе извършена миналата седмица, е изцяло против всякакви законови процедури и представлява едно изнудване без да се даде шанс на клуба да представи своята позиция и да възрази”, пишат Стерянопулос и екипа му в поредното абсурдно изявление.

Вместо да изтъкне причини в свое оправдание, гъркът задава редица въпроси без пряка връзка с абсурдните му действия, като половината от тях са във възхвала на дясната му ръка Бане Прелевич.

„Кой инвестира в бъдещето на младите състезатели на ЦСКА, като привлече за клуба един Главен мениджър - всеизвестна личност в Гръцките и Сръбските баскетболни среди (един човек, който е спечелил национални шампионати, купи и различни европейски титли)? Кой може да обвини гореспоменатата личност, че дискриминира българи и чужденци, когато същият този човек десетилетия от своята кариера е в сътрудничество и е печелил титли наред с гърци, сърби, американци, руснаци, евреи, украинци и др.? Кой може да си позволи да описва гръцките и сръбските „училища по баскет бол” като второкласни?”, пита Стерянопулос, който продължава да твърди, че мисли за доброто на българския „баскет бол”.

Георгиос Стерянопулос явно се е затъжил и за женския баскетболен тим на ЦСКА известен като „червените ангели”, който нарича „Ангелите” и изказва опасения, че мъжкия отбор може да го сполети същата съдба.