Баскетболният отбор на ЦСКА ще бъде изритан от залата на стадион „Българска армия”, съобщи bulgarianbasket.com. Причината тимът, който в последно време се забърква най-често в скандали, все още да се помещава в Борисовата градина, е споразумение между гръцкия президент на клуба Георгиос Стерянопулос и ДАМС. В договора обаче има условие в залата да бъде направена инвестиция от 80 хиляди лева до 1 февруари 2009 година – нещо, което не е направено до днес.

Вчера, на срещата с фен-клуба и българите в тима, гъркът е обяснил, че досега е вложил 60 000 лева в ремонт на залата. Когато обаче са му били поискани документи, да покаже в какво е направената инвестиция, Стерянопулос е отбягнал въпроса, с оправданието че не носи никакви такива в себе си.

С просто око в съоръжението се вижда, че няма никакви подобрения, а дори и минимални ремонти. Състоянието на залата е плачевно, ринговете са счупени, съблекалните и тоалетните не функционират, а самите състезатели и треньори са чистили паркета, тъй като няма чистачка. В петък момчетата дори тренираха на тъмно!

Състезателят от клуба Крум Дойчинов дори заяви, че има медицинско свидетелство за развита астма, вследствие лошите и мизерни условия в залата.

Така, ако не представи нужните документи в ДАМС, утре Стерянопулос ще трябва да напусне залата. Българите се надяват все пак детско-юношеската школа да остане и да тренира, макар и в не много добрите условия в съоръжението. Все пак подрастващите в клуба са над 80 деца от 6 отбора, които е възможно да останат без помещение за провеждане на нормален тренировъчен процес.