Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков заяви , че се надява кандидатулата на България за група от Евро 2021 да повлияе положително.

„Що се отнася до първенството ни, през тази година българите имат основна роля в отборите, които спорят за шампионската лига. Очаквам това влияние да се усили през следващия сезон, защото тогава по двама българи ще са едновременно на терена. Надявам се това да е положително за развитието на българските играчи”, коментира Глушков в интервю за NOVA.

Глушков за кандидатурата за Евро 2021: Имаме държавна подкрепа

А има ли значение представето на клубните ни отбори и по-специално за Академик София и Левски Лукойл, Глушков заяви за младия състав, воден от Георги Давидов: „Когато млад отбор тренира заедно, рано или късно играчите трябва да възмъжеят. В този период те трябва да са на терена, а не на пейката. Това е проект, който дава възможност на младите да играят и имат изключителен стимул да се борят и да показват нещо по-добро във всеки мач.”

За „сините”, Георги Глушков коментира: „Вече всички трябва да са убедени, че един отбор не се прави за месец и това не създаде такъв доминантен фактор, както си мислеха всички. Първите места се определиха в последния кръг. Доста е напрегнато и всички смятат, че могат да станат шампиони. Мачовете ще са много оспорвани.”

Колкото до финансовия баланс на баскет-централата  Георги Глушков сподели:

„Финансово сме стабилни. Преживяхме периода, в който имаше сътресение. В последните 5 години сме с положителни резултати и успяваме да покриваме всички нужди на федерацията. Това обаче е нищо, защото всяка година е сама за себе си. Като мине една година, трябва да я забравим веднага. Не можем да лежим на стари постижения. Всяка година е нов изпит за федерацията. Нещата трябва да вървят напред. Това е изключително напрежение, защото всяка година трябва да сме на ниво. Нямаме такъв ресурс, че да позволим да се отпускаме.”