Единственият българин играл в НБА Георги Глушков, който от няколко месеца работи като мениджър Развитие към баскетболната ни федерация, заяви за впечатленията си от обстановката в България, след завръщането си от Италия: „Това са факти – ние имаме една постоянна зала, която отговаря на стандартите. Това е залата в Самоков, която ние използваме с голямо удоволствие. Това лято цялата женска част ще играе мачове там. Въпросът за базата е голяма болка, която на практика спъва развитието на баскетбола. Без да имаме подходящи зали, нещата трудно могат да се развият. То и държавна политика нямаме. Другите проблеми са по-лесно решими. Изоставаме доста и то от държави като Румъния. Те дори в училищата имат по-добри зали от нашите.”

Глушков очаква натоварено лято заради много ни национални отбори в различните възрасти, които ще участват на Европейските първенства: „Само женският ни национален отбор няма официални мачове тази година. Всички първенства имат еднаква стойност за нас. С друго око гледаме например на най-младите. Това е приоритет за нас – да направим такива условия, че те да могат да покажат най-доброто. Съставите вече започнаха подготовка. Надяваме се мъжете до 20 години да се върнат в А дивизия. Трудно ще е, но се надяваме да направим нещо добро.”

Колкото до предстоящата подготовка на мъжкия ни състав по баскетбол за Европейското през септември в Полша Георги Глушков коментира пред Гонг: „Мисля, че всичко е осигурено. Подготовката започва късно през юли. Дори със състава има малко въпросителни. Имаме доста запитвания да предоставим билети или възможности за пакети за пътуване. Имаме предложение от една асоциация, която иска да направи турнир за подрастващи преди Европейското за 16-18-годишни, за да могат подрастващите – два отбора да отидат и да гледат и европейското първенство, което ще е изключително важно за тях.”